Короп

Короп – промислова риба родини коропових, одомашнена форма сазана. Короп виведений багаторічною селекцією.
Довжина тіла коропа – до 1 м, жива маса досягає 20 кг  і більше.
Тіло товсте, спина широка, боки золотисті.
Короп досягає статевої зрілості на 3-5-му році життя. Нерест у травні за температури води 17 °C. Плодючість понад 800 тис. ікринок, які відкладає в неглибоких ділянках на трав'янисті рослини.
Мальки живляться інфузоріями, дрібними ракоподібними, згодом – личинками комах, червами, молюсками, рідко рослинами; дорослі коропи – всеїдні.
Короп – один з основних об'єктів тепловодної аквакультури. В Україні виведено 2 породи: український лускатий і український рамчатий коропи та 3 внутріпородні типи: український лускатий нивківський, український лускатий любінський та український рамчатий любінський.
Потенційні можливості росту у коропа досить високі. За сприятливих умов утримання короп може досягати маси від 1,0-1,5 кг на першому році життя до 2-3 кг на другому. Для ставових рибних господарств, розташованих в різних фізико-географічних зонах України, встановлений для товарного коропа наступний стандарт за масою: для Полісся – 350-400 г, для Лісостепу – 400-450 г, для Степу – 450-500 г. Для цьоголіток стандарт маси становить – 25-30 г.
Коропів розводять майже у всіх країнах Європи, в Японії, Китаї, Кореї, Японії, США тощо.
 --------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://club-fishing.blogspot.com Все для ловлі риби

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Саморобна снасть балда або яйця для ловлі окуня

Моя саморобна жерлиця для ловлі щуки та окуня

За щукою на малі річки. Частина 1. Де шукати щуку?