Короп

Короп – промислова риба родини коропових, одомашнена форма сазана. Короп виведений багаторічною селекцією.
Довжина тіла коропа – до 1 м, жива маса досягає 20 кг  і більше.
Тіло товсте, спина широка, боки золотисті.
Короп досягає статевої зрілості на 3-5-му році життя. Нерест у травні за температури води 17 °C. Плодючість понад 800 тис. ікринок, які відкладає в неглибоких ділянках на трав'янисті рослини.
Мальки живляться інфузоріями, дрібними ракоподібними, згодом – личинками комах, червами, молюсками, рідко рослинами; дорослі коропи – всеїдні.
Короп – один з основних об'єктів тепловодної аквакультури. В Україні виведено 2 породи: український лускатий і український рамчатий коропи та 3 внутріпородні типи: український лускатий нивківський, український лускатий любінський та український рамчатий любінський.
Потенційні можливості росту у коропа досить високі. За сприятливих умов утримання короп може досягати маси від 1,0-1,5 кг на першому році життя до 2-3 кг на другому. Для ставових рибних господарств, розташованих в різних фізико-географічних зонах України, встановлений для товарного коропа наступний стандарт за масою: для Полісся – 350-400 г, для Лісостепу – 400-450 г, для Степу – 450-500 г. Для цьоголіток стандарт маси становить – 25-30 г.
Коропів розводять майже у всіх країнах Європи, в Японії, Китаї, Кореї, Японії, США тощо.
 --------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://club-fishing.blogspot.com Все для ловлі риби

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Ловля карася в жовтні

Як підготовити льодобур для зимової рибалки

Виготовлення грузил і груз-головок